voiuvaly-proty-zsu-pid-bakhmutom-ta-avdiivkoiu-sud-vidpravyv-za-hraty-dvokh-zradnykiv

Воювали проти ЗСУ під Бахмутом та Авдіївкою: суд відправив за грати двох зрадників

 • 27768 переглядiв

Двоє осіб були засуджені до 12 років позбавлення волі за участь у бойових діях проти українських сил під Бахмутом та Авдіївкою, що в умовах воєнного стану вважається державною зрадою.

Суд відправив за грати на 12 років двох зрадників, які воювали проти Збройних сил України під Авдіївкою та Бахмутом, повідомили в Службі безпеки України, пише УНН.

Деталі

В СБУ повідомляють, що обидва зрадники здались у полон українських захисників під час запеклих боїв під Авдіївкою та Бахмутом. Одним із засуджених є бойовик з позивним "КВН", який напередодні 24 лютого 2022 року приєднався до окупаційних угруповань Південного військового округу росії.

"Там його зарахували до складу 5-ї мотострілецької бригади країни-агресора, видали автомат Калашникова та боєприпаси до нього. На початку повномасштабного вторгнення рф він будував фортифікаційні укріплення росіян на Херсонському та Миколаївському напрямках", - повідомили в СБУ.

Згодом зрадник брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони під Мар’їнкою та в районі Красногорівки на Донеччині.

Інший бойовик на прізвисько "Кондрат" перебував у складі одного з окупаційних угруповань рф на посаді гранатометника. Спочатку облаштовував російські укріпрайони та блокпости поблизу Сєвєродонецька у Луганській області, а вже згодом обстрілював бойові позиції українських захисників неподалік Кліщіївки на Донеччині.

Суд визнав обох зрадників винних за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі СБУ ліквідувала канал нелегальних перевезень до рф

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі