vo-holovy-ksu-holovatyi-ne-ziavyvsia-do-sudu-pislia-skladennia-na-noho-protokolu-pro-koruptsiiu

В.о. голови КСУ Головатий не з'явився до суду після складення на нього протоколу про корупцію

 • 212705 переглядiв

Виконуючий обов'язки голови Конституційного Суду України Сергій Головатий не з'явився на розгляд справи про адміністративне правопорушення через конфлікт інтересів, що призвело до перенесення розгляду справи на 21 грудня

В.о. голови Конституційного Суду України Сергій Головатий не з’явився до суду на розгляд справи про адміністративне правопорушення. Його підозрюють у здійсненні дій в умовах реального конфлікту інтересів. Справу відклали на 21 грудня, передає УНН

"Суддею Голосіївського районного суду м. Києва Первушиною О.С. у справі № 752/25199/23 про притягнення до адміністративної відповідальності Головатого С.П. судове засідання було призначено на 07.12.2023, водночас справу відклали на 21.12.2023 у зв’язку з неявкою учасника", - повідомив співрозмовник УНН

Як стало відомо УНН, Головатий навмисно не з’явився на розгляд справи з метою затягування розгляду та в подальшому уникнення відповідальності. 

Так, у випадку, якщо суд визнає Головатого винним у вчиненні правопорушення, відомості про нього будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб, що вчинили корупційні та пов’язані з корупцією дії.

Доповнення

16 листопада повідомлялося, що НАЗК склало протоколи про адміністративне правопорушення стосовно в.о. голови Конституційного Суду України (КСУ) Сергія Головатого та керівника секретаріату КСУ Віктора Бесчастного.

Перевіряється інформація з отриманого повідомлення щодо здійснення суддею дій в умовах реального конфлікту інтересів. Для її підтвердження чи спростування НАЗК направило до КСУ запит з вимогою надати копії відповідних документів. Проте керівник секретаріату КСУ відмовився надати запитувані документи.

У зв’язку з цим НАЗК внесло Головатому обов’язковий до виконання припис, який також був проігнорований. Натомість Національне агентство отримало лист від КСУ про оскарження припису в адміністративному суді. На сьогодні інформація щодо відкриття судом провадження за цим позовом та ухвалення рішень щодо зупинення виконання припису відсутня.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині в окупації критична ситуація в медицині - ОВА

     • 33503 переглядiв

    Перереєстрацію авто в Дії презентують 19 грудня - Федоров

     • 33319 переглядiв