vnochi-posolstvo-ssha-v-bahdadi-obstrilialy-raketamy-zmi

Вночі посольство США в Багдаді обстріляли ракетами - ЗМІ

 • 30715 переглядiв

Посольство США в "зеленій зоні" Багдада було обстріляно 14 ракетами "Катюша", що завдало матеріальних збитків, але обійшлося без жертв. Жодне угруповання не взяло на себе відповідальність, але припускають зв'язок з іранськими бойовиками. Це перший напад на посольство з 7 жовтня.

Вранці,  8 грудня, укріплену "зелену зону", де розташоване посольство Сполучених Штатів у столиці Іраку Багдаді, обстріляли ракетами. Про це пише УНН з посиланням на AP.   

Деталі

За словами служби безпеки Іраку, 8 грудня було випущено 14 ракет "Катюша". Деякі з них впали біля воріт посольства, інші – у річку. За даними представника служби, ракетний обстріл завдав матеріальних збитків, але обійшлося без жертв.

У американському посольстві кажуть, що станом на ранок п’ятниці жодна конкретна група не взяла на себе відповідальність за атаку, проте є ознаки того, що удар був завданий бойовиками, пов’язаними з Іраном.

Доповнення 

Збройні сили США повідомили, що загалом упродовж останніх тижнів було здійснено 78 атак на американські об’єкти, з яких 37 – в Іраку та 41 – у Сирії.

Водночас у виданні зазначають, що це перша підтверджена атака на посольство США в Іраку з початку війни між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС 7 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єменські хусити атакували безпілотниками військовий корабель США та комерційні судна Ізраїлю в Червоному морі - Associated Press

Приблизно 2500 американських військових перебувають на території Іраку та близько 900 інших у східній Сирії, де виконують місії проти угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо

США звинуватили Іран у санкціонуванні нападу хуситів на американський есмінець і комерційні судна в Червоному морі і розглядають можливість скоординованої міжнародної відповіді.

Атаки поставили під загрозу морську безпеку і міжнародну торгівлю, а американські військові з метою самооборони збили безпілотники.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі посольство США в Багдаді обстріляли ракетами - ЗМІ

     • 30715 переглядiв

    Вимога на шляху до ЄС: Рада схвалила розширення штату НАБУ

     • 30004 переглядiв

    Армія рф 16 разів атакувала Донеччину, є поранений

     • 35308 переглядiв