vlada-italii-khoche-karaty-shkoly-yaki-skasovuiut-rizdviani-spektakli-ta-symvoliku

Влада Італії хоче карати школи, які скасовують різдвяні спектаклі та символіку

 • 35293 переглядiв

Керівна італійська партія "Брати Італії" представила законопроєкт для захисту "культурного коріння" країни – шкільних вертепів. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

За словами партії, яку очолює прем'єр-міністр Джорджія Мелоні, цей крок "абсолютно необхідний для збереження і захисту культурних коренів, прикладом яких є вертеп".

Вже кілька років поспіль ми є свідками неприйнятних і ганебних рішень деяких шкіл, які забороняють вертепи або змінюють глибоку суть Різдва, перетворюючи його на неймовірне зимове свято, щоб не образити вірних інших релігій,

– прокоментувала Лавінія Меннуні, сенаторка від «Братів Італії» і одна з головних підписанток запропонованого законопроєкту.

Зазначається, що законопроєкт про вертеп говорить про "абсолютно неприйнятне" рішення деяких шкіл про "ребрендинг Різдва" як зимового свята. Це, як стверджується, призвело до того, що "свято позбавлене будь-якого історичного та культурного контексту, пов'язаного з нашою нацією, і яке, не маючи жодного етичного змісту, приречене набути суто гедоністично-споживацького відтінку".

Дозвіл на перетворення священних християнських святкувань на ще один анонімний тип святкування означатиме дискримінацію учнів та їхніх родин, які сповідують релігію більшості,

– прокоментувала Меннуні.

У разі прийняття нового закону директори шкіл, які прибиратимуть вертепи з навчальних закладів, будуть піддаватися дисциплінарним стягненням.

Доповнення

Пропозицію негайно розкритикували опозиційні політичні сили, які описали її як ще одну спробу партії Мелоні використати релігію в політичних цілях.

Точно, як швейцарський годинник, під час Різдва повертаються праві пропозиції щодо захисту італійських християнських традицій,

– заявив Ріккардо Маджі, секретар лівої партії «Більше Європи».

Уряд Італії підтримав продовження військової допомоги Україні до кінця 2024 року19.12.23, 18:09

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон під ударом армії рф, вибухи чути у середмісті - МВА

     • 34721 переглядiв