ukenru
vlada-gonkongu-prigrozila-ssha-vidpovisti-na-skasuvannya-ekonomichnikh-privileyiv

Влада Гонконгу пригрозила США відповісти на скасування економічних привілеїв

 • 10296 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Глава міністерства юстиції Гонконгу Тереза Чен назвала "неправильним" рішення президента США Дональда Трампа про позбавлення цієї території привілейованого статусу. У суботу, 30 травня, вона наголосила, що питання національної безпеки перебуває в компетенції центрального уряду, передає УНН з посиланням на AFP і DW.

Міністр у справах безпеки Гонконгу Джон Лі заявив, що Китай може ухвалити щодо США заходи у відповідь.

Нагадаємо, напередодні Трамп звинуватив Пекін у порушенні зобов'язань щодо Гонконгу, взятих у рамках китайсько-британської угоди про передачу цієї території КНР. Тому США почнуть позбавляти Гонконг привілейованого статусу, оскільки він перестав бути відокремленою складовою КНР.

Гонконг є окремим адміністративним регіоном у складі Китаю. Принцип "одна країна - дві системи" було закріплено під час передачі 1997 року колишньої британської колонії КНР. Він гарантував населенню адміністративного регіону свободи, що не діють у материковому Китаї. Утім, протягом останніх місяців Пекін докладав зусиль до звуження автономних прав регіону, що викликало масові протести в Гонконгу також щодо місцевої влади, яка підконтрольна Пекіну.

Українські Національні Новини

Новини Світу