vizyt-kuleby-do-kytaiu-nablyzyv-zustrich-zelenskoho-ta-si-mzs

Візит Кулеби до Китаю наблизив зустріч Зеленського та Сі – МЗС

 • 21218 переглядiв

Візит глави МЗС України до Китаю наблизив потенційну зустріч Зеленського та Сі Цзіньпіна. Україна запросила Китай брати участь у проміжних зустрічах щодо формули миру, Пекін підтвердив підтримку територіальної цілісності України.

Візит міністра закордонних справ Дмитра Кулеби до Китаю наблизив  потенційну зустріч Президента Володимира Зеленського та глави  Китаю Сі Цзіньпіна. Проте, ще рано говорити, коли ця домовленість буде досягнута. Про це повідомив речник МЗС України Георгій Тихий під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Українсько-китайський діалог дуже динамічно розвивається, особливо цього року. Ми переконані, що він продовжить розвиватися на різних рівнях. Будуть ще і зустрічі, і розмови

- сказав Тихий.

Він зазначив, що  робота над зустріччю лідерів України та Китаю – це постійна робота, яка ведеться.

"Чи наблизила зустріч, переговори міністра Кулеби в Китай потенційну зустріч лідерів України та Китаю – безперечно наблизила. Але, коли така зустріч буде, коли ця домовленість буде досягнута поки що ранувато говорити", - розповів Тихий.

Доповнення

Україна запросила Китай брати участь в щонайменше в проміжних зустрічах, які будуть за пунктами Української формули миру. Китайська сторона уважно сприйняла цю пропозицію.

Президент Володимир Зеленський повідомляв, що під час робочого візиту очільника МЗС Дмитра Кулеби до КНР - Пекін підтвердив, що не постачатиме зброї до рф та підтримує Україну.

Популярні

Новини по темі