ukenru
viyskovi-mikolayi-iz-go-sertsya-kiborgiv-privitali-ditey-z-tsentru-radiatsiynoyi-meditsini

Військові Миколаї із ГО "Серця Кіборгів" привітали дітей з Центру радіаційної медицини

 • 10448 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Військові з громадської організації "Серця кіборгів" привітали дітей з Центру радіаційної медицини подарунками до Дня святого Миколая, передає кореспондент УНН.

"Ми вже співпрацюємо з Центром радіаційної медицини більше року, хоч наша організація менше року існує, але допомагати почали ще влітку. Це були і продукти харчування, тому що, на жаль, держава не дуже опікується, враховуючи, що дітки тут хворі онкозахворюваннями, лейкемією, ендокринологією. Тут є дітки переселенці, дітки учасників АТО, дітки чорнобильців та афганців. Ми виступаємо в ролі таких собі "військових Миколаїв" і приїхали від ГО "Серця кіборгів" поздоровити хворих діточок, яких на сьогоднішній день тут 110 дітей в різних відділеннях", - розповів голова організації “Серця кіборгів” Анатолій Свирид "Спартанець".

Зокрема, військові привезли дітям подарунки - солодощі, фломастери, книги, розмальовки, комп’ютер.

"Поспілкувалися з хворими дітками і наступного разу привеземо планшети, тому що не всі діти мають змогу тут виходити і переміщатися, деякі взагалі під крапельницями. Ми хотіли їм донести, щоб вони не ставали злими на суспільство, що їх забули, що ними опікуються, тому що держава це ми і не треба дивлячись на політичні шоу людям озлоблятися. На жаль, суспільство занадто заполітизоване, люди дуже часто відвертаються від проблем інших людей і поки їх це не зачепить діє принцип "моя хата скраю – нічого не знаю", - сказав А.Свирид.

Він також розповів, що діти дуже позитивно відреагували на військових в формі і навіть просили сфотографуватися.

"Для них було цікаво побачити військових, при чому які брали участь в бойових діях і захищали їх на Сході України, вони це чітко розуміють. І можливо захочуть стати військовими", - підсумував він.

Як повідомляв УНН, 6 грудня в День збройний сил України голова організації “Серця кіборгів” Анатолій Свирид з позивним Спартанець нагородив українських військових медалями за участь у бойових діях, сім’ї загиблих у боях, а також волонтерів.

Українські Національні Новини

Суспільство