ukenru
vitsekantsler-frn-pislia-rishennia-ssha-napoliahaie-na-podalshii-nimetskii-dopomozi-ukraini-i-khoche-zbilshyty-vyrobnytstvo-zbroi

Віцеканцлер ФРН після рішення США наполягає на подальшій німецькій допомозі Україні і хоче збільшити виробництво зброї

 • 21989 переглядiв

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек зажадав, щоб Німеччина взяла на себе провідну роль у наданні військової допомоги Україні та розширила виробництво озброєнь.

Після того, як США схвалили військову допомогу Україні на мільярди доларів, міністр економіки ФРН Роберт Габек виступив з вимогою, щоб Німеччина також взяла на себе провідну роль у наданні подальшої підтримки і на додаток розширила виробництво зброї, пише УНН з посиланням на tagesschau.

Деталі

"Нам також необхідно нарощувати оборонну промисловість у Німеччині", - сказав Габек на Deutschlandfunk.

Віцеканцлер ФРН Габек пообіцяв Україні подальшу підтримку Німеччини19.04.24, 17:00 • [views_0]

З його слів, "по суті нам доведеться зробити те саме, що ми зробили з енергопостачанням, - зробити з виробництвом зброї". Якщо Україні потрібна зброя та боєприпаси, то вона має їх отримати. Якщо вони більше не потрібні, Бундесвер може використовувати їх, сказав Габек.

"Тому нам потрібно якнайшвидше розширюватися і виробляти більше", - наголосив Габек. Це "недобре і неприємно говорити", бо йдеться про військову зброю. "Я зовсім не підходжу до цього легковажно або з веселою сміливістю. Але це дуже, дуже необхідне рішення", - вказав він.

Палата представників США схвалила законопроєкт щодо допомоги Україні20.04.24, 21:07 • [views_0]