ukenru
virusologam-ta-biokhimikam-zmozhut-priznachati-kovidni-doplati-opublikovano-zakon

Вірусологам та біохімікам зможуть призначати "ковідні" доплати: опубліковано закон

 • 16772 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Закон щодо підвищення оплати праці немедичних фахівців у сфері охорони здоров’я офіційно опубліковано в парламентській газеті “Голос України”. Він набуде чинності у четвер, 14 січня, а вводиться в дію через місяць з дня набрання ним чинності, тобто з 14 лютого, передає УНН.

Так, йдеться про Закон України № 1123-IX "Про внесення зміни до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я".

Повідомляється, що документ має на меті підвищення рівня соціального захисту працівників медичних закладів, які залучені до надання медичних послуг, однак мають вищу немедичну освіту.

На сьогодні в клінічних лабораторіях працюють спеціалісти з вищою професійною немедичною освітою: біологи, біохіміки, бактеріологи та інші, які проводять діагностику COVID-19, водночас не отримують доплати до заробітної плати, встановленої для медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я, котрі надають медичну допомогу хворим на коронавірус. Закон поширює соціальні права та пільги медичних і фармацевтичних працівників на вказаних вище професіоналів, вказували раніше в ОПУ.

Зауважується, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування, та вводиться в дію через місяць з дня набрання ним чинності.

Так, Кабінет міністрів з дня набрання чинності цим законом має встановити доплати до заробітної плати вказаній категорії осіб на період дії заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Нагадаємо, 11 січня Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо підвищення оплати праці немедичних фахівців у сфері охорони здоров’я. Верховна Рада ухвалила його 18 грудня.

Українські Національні Новини

Політика