ukenru
virobniki-vaktsin-zaboronili-rozgoloshuvati-dani-z-kontraktiv-pislya-publikatsiy-schodo-sinovac-stepanov

Виробники вакцин заборонили розголошувати дані з контрактів після публікацій щодо Sinovac - Степанов

 • 14971 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Компанії, які займаються виробництвом вакцин від COVID-19, заборонили Україні розголошувати  умови контрактів після публікацій у ЗМІ щодо Sinovac. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі ток-шоу Народ проти, передає УНН.

“Компанія Sinovac - найбільша китайська компанія з виробництва вакцин, акції якої котируються на NASDAQ. Тобто, це світовий лідер. З яким ми уклали відповідний договір. Просто передивіться ці публікації і все, що зараз відбувається в пресі. Які теж читає той же Sinovac і інші виробники вакцин. Їх відношення потім до України щодо поставки вакцин, особливо, коли ми просимо в першу чергу. Я вам можу сказати, що інші виробники, я на жаль не можу називати назви компаній, тому що в нас підписаний достатньо жорсткий NDA (угоду про нерозголошення - ред.) з виробниками, які відразу сказали після цих публікацій - добре, тепер все, що стосується контрактів, воно не має публікуватися… Щодо ціни, щодо умов поставки, щодо термінів поставки. Ну, терміни можливо, тому що ви повинні це говорити своєму суспільству”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що це ціна всієї балаканини та псування іміджу України, що триває роками.

“Те, що стосується ефективності вакцин. Єдиним джерелом, що підтверджує ефективність вакцини, є офіційне повідомлення результатів клінічних досліджень. Не пресконференції, не повідомлення в ЗМІ… Ми чекаємо зараз від компанії Sinovac, тому що вони проводили в Бразилії, в Індонезії, в Туреччині, ще в якійсь країні. Вони зараз компонують всі ці дані і повинні видати своє джерело. Те, що стосується 50%. Дуже важлива річ. Згідно Всесвітньої організації охорони здоров’я, згідно регулятора Американського FDA - все, що вище 50% - повинне бути застосовано”, - додав міністр.

Зазначимо, що у ЗМІ поширилась інформація про те, що вакцина компанії Sinovac не має високої ефективності, однак є надійною. Нагадаємо, що головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомляв, що якщо китайська вакцина компанії Sinovac Biotech, на постачання якої Україна уклала контракт, не пройде фінальну стадію клінічних випробувань, кошти Україні повернуть у повному обсязі. 

Також зазначається, що Україні повернуть кошти за вакцини Sinovac, якщо їх ефективність буде менше 70%. 

Головний інфекціоніст України Ольга Голубовська прогнозує, що в Україні буде дефіцит вакцини від COVID-19. 

Українські Національні Новини

Політика