virmeniya-ta-azerbaydzhan-viznali-teritorialnu-tsilisnist-ta-suverenitet-odna-odnoyi

Вірменія та Азербайджан визнали територіальну цілісність та суверенітет одна одної - Єлисейський палац

 • 351659 переглядiв

Цитата

"Вірменія та Азербайджан підтвердили свою прихильність Статуту Організації Об'єднаних Націй і Алма-Атинській декларації 1991 року, згідно з якими обидві визнають територіальну цілісність і суверенітет одна одної. Вони підтвердили, що це стане основою для роботи комісій з делімітації кордону і що наступне засідання прикордонних комісій відбудеться в Брюсселі до кінця жовтня", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Учора, 6 жовтня, президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зустрілися у Празі на полях першого засідання Європейського політичного співтовариства на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона та президента Європейської ради Шарля Мішеля.

Зазначається, що Вірменія погодилася сприяти розміщенню цивільної місії ЄС вздовж кордону з Азербайджаном. Своєю чергою, Азербайджан погодився співпрацювати з цією місією за необхідності.

Місія розпочнеться в жовтні й триватиме до двох місяців. Її метою є зміцнення довіри та за допомогою своїх звітів внесення вкладу в роботу прикордонних комісій.

Нагадаємо

3 жовтня міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану провели у Женеві переговори про майбутній мирний договір.

Минулого місяця щонайменше 286 людей було вбито з обох сторін, перш ніж перемир'я поклало край найзапеклішим зіткненням з часів війни в 2020 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ще плюс 350: кількість знищених окупантів уже майже 61,7 тисячі

     • 95718 переглядiв

    Українські аграрії зібрали понад 26 млн тонн нового врожаю

     • 1402158 переглядiв