virmeniia-stiahuie-viiska-do-kordonu-z-azerbaidzhanom-minoborony-azerbaidzhanu

Вірменія стягує війська до кордону з Азербайджаном - Міноборони Азербайджану

 • 37069 переглядiв

На різних ділянках вірмено-європейського кордону спостерігається наявність військових сил Вірменії, бронетехніки, артилерійських систем та іншого важкого озброєння.

Про це повідомляє Міністерство оборони Азербайджану, пише УНН.

З точку зору азербайджанського оборонного відомства, у Вірменії збільшується поширення провокативної інформації, що призводить до "загострення ситуації" та "зростання агресивної риторики" щодо Азербайджану та "підготовки терактів". "Попереджаємо, що якщо збройні сили Вірменії спробують вдатися до будь-яких військових дій проти Азербайджану, то їм буде чинити рішучий опір азербайджанська армія. Вкотре заявляємо, що вся відповідальність за напруженість ситуації та будь-який можливий напад повністю ляже на Вірменію та її союзників" - пишуть у Міноборони Азербайджану.

Міністерство оборони Вірменії поки що не відреагувало на заяву.

За день до того, як Міністерство оборони Азербайджану оголосило про це, прем'єр-міністр Вірменії Ніколас Пашинян звинуватив Азербайджан у спробі знайти приводи для початку нової, масштабної війни.

Пашинян підкреслив, що Вірменія не має наміру претендувати на будь-яку територію поза своїми міжнародно визнаними кордонами, і важливо чітко визначити межі країни.

Він висловив надію, що Азербайджан також підтримає цей підхід та вживе відповідних заходів у цьому напрямку.

Нагадаємо

Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в обстрілах уздовж свого кордону, в результаті яких, за повідомленнями, загинули двоє вірменських солдатів і один азербайджанський солдат отримав поранення. 

Ірина Колеснік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Електропостачання в Одесі відновити майже усім абонентам

     • 38709 переглядiв

    Прем’єри серіалів у квітня

     • 36027 переглядiв