ukenru
vikrito-skhemu-postachannya-tovariv-u-dnr

Викрито схему постачання товарів у "ДНР"

 • 9064 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Прокуратура відкрила кримінальне провадження проти трьох осіб, які поставляли на територію, підконтрольну "Донецькій народній республіці", товар на суму понад 6 млн гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Дніпропетровської області.

"Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно трьох громадян за скоєння правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації)", – зазначено у прокуратурі.

За даними слідства, троє громадян протягом декількох місяців поставляли продукти харчування та особистої гігієни збройним формуванням "ДНР" з метою фінансування. За задумом зловмисників, товар надходив на адреси іноземних компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Мар’їнкою затримали агента "МДБ ДНР"

Правопорушники виготовляли та укладали фейкові договори купівлі-продажу між українськими підприємствами та підприємствами-нерезидентами про експорт продукції до суб'єктів підприємницької діяльності Грузії та Туреччини, а також вели перемовини з менеджерами українських підприємств від імені підприємств-нерезидентів, уточнили у прокуратурі. Зловмисники затверджували асортимент товару, його вартість, термін поставки, а також здійснювали логістику.

"Таким чином, вказані громадяни здійснили фактичне постачання товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 6 млн грн. Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – йдеться в повідомленні.

Триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителя Тернопільщини запідозрили у зв’язках з "ДНР"

Нагадаємо, 25-річного чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі за обвинуваченням у сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП