vikriti-u-polschi-rosiyski-shpiguni-planuvali-pidirvati-esheloni-zi-zbroyeyu-ta-gumanitarnoyu-dopomogoyu-dlya-ukrayini-zmi

Викриті у Польщі російські шпигуни планували підірвати ешелони зі зброєю та гуманітарною допомогою для України - ЗМІ

 • 275036 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Розкрита у Польші мережа агентів, які співпрацювали з росією, планувала диверсії на потягах, що прямують в Україну зі зброєю та гуманітарною допомогою. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє Gazeta Polska, пише УНН.

Деталі

Видання зазначає, що у 66-томній справі є матеріали, які свідчать, зокрема, про те, що вони планували підривати потяги з вантажами зброї та гуманітарної допомоги в Україну.

"Саме тому перші затримання відбулися саме в цей час, а не в будь-який інший. Ризик теракту був занадто великий, щоб тримати групу під подальшим наглядом", – пояснила виданню особа, знайома з матеріалами справи.

Видання також вказує на те, що шпигунська мережа була створена на початку цього року, менш ніж через рік після повномаштабного вторнення рф.

Серед шпигунів - громадяни білорусі, росії та України.

Як зазанчає Gazeta Polska, вони отримували завдання для дистанційного виконання безпосередньо з москви, а потім, після їх виконання, збирали винагороду в криптовалютах, які потім обмінювали на готівку.

Нагадаємо

У Польщі викрили шпигунську мережу рф.

Було затримано 15 російських шпигунів із цієї мережі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з прем'єром Ірландії у Києві

     • 227976 переглядiв

    У ПАР заявили, що путін не поїде на саміт БРІКС

     • 340752 переглядiв