vikoristannya-biopalnogo-v-galuzi-transportu-ivchenko-poyasniv-golovni-perevagi

Використання біопального в галузі транспорту: Івченко пояснив головні переваги

 • 18727 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. У першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроект про обов'язкове використання біопального в галузі транспорту (№3356-д). Посол Фонду ООН з Глобального Сталого Розвитку, член парламентського аграрного комітету народний депутат Вадим Івченко пояснив, який вплив це матиме на податки, робочі місця та інвестиції.

Цитата:

"Ми єдина країна у світі, яка має такі колосальні переваги перед іншими країнами – у нас є 25% чорноземів. На сьогодні ми є країною, яка експортує сировину: шостою по пшениці, третьою по кукурудзі. Уявіть собі, якщо частина цієї продукції буде перероблятися в Україні. Це інвестиції, це робочі місця і це, перш за все, податки. А це – збільшення заробітних плат і пенсій. Тільки з переробки 20% кукурудзи (на біопаливо – ред.) Україна буде отримувати до 8 млрд щорічно", - розповів Івченко.

Деталі

На думку парламентаря, одним із перспективних напрямків подальшого розвитку виробництва біоетанолу в Україні є переробка відходів сільського господарства.

"Тут ми можемо бути першими, тому що в нас колосальна кількість відходів будь-якої зернової чи іншої продовольчої групи. До того ж FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН – ред.) закликають країни менше використовувати землі задля вирощування культур, які далі йдуть в промисловість, тому що це загрожує продовольчій безпеці", - зауважив Вадим Івченко.

Тому саме переробка сільськогосподарських відходів є перспективним напрямком подальшого розвитку України у сфері екологічного біопалива, вважає народний депутат.

Доповнення

Раніше нардеп Вадим Івченко поставив п’ять критично важливих питань до влади напередодні відкриття ринку землі. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МВФ призначив нового представника в Україні

     • 17178 переглядiв