vikipediya-poznachila-na-karti-aneksovaniy-krim-rosiyskim-v-ukrayinskomu-segmenti-obitsyayut-rrzibratisya

Вікіпедія позначила на карті анексований Крим російським: в українському сегменті обіцяють розібратися

 • 38177 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Українська "Вікіпедія" позначила анексований Росією Крим на карті як частину РФ. Відповідна карта розміщена в статті "Час в Росії", передає УНН.

Деталі

Зокрема, у прев’ю статті розміщена карта Росії, де зображено анексований Кримський півострів. Водночас, на великому зображенні Криму немає.

Остання правка в матеріалі зафіксована ще 14 квітня. Таким чином зображення карти РФ з Кримом у своєму складі висить на Вікіпедії мінімум кілька місяців.

Як зазначив у коментарі УНН координатор програм ГО “Вікімедіа Україна” Антон Процюк, в українському сегменті не знали про інцидент, але наразі будуть розбиратися у ситуації. Координатор пояснив, що редакторами сайту є волонтери, яких більше “кількох сотень”, тому слідкувати за кожною правкою “неможливо”.

Цитата

“Я вперше про це почув від вас. Ми не в курсі ситуації, але якщо коментувати, то маю наголосити, що у Вікіпедії немає, працівників, а редакторами є волонтери, яких дуже багато. Та не факт, що це зроблено навмисно. Ми будемо розбиратися у ситуації, тож все буде добре”, - зазначив Процюк.

Нагадаємо

У підручниках з історії України для 9-х та 10-х класів виявили карту, на якій державу позначено без тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв УНН, Міністерство закордонних справ у 2020 році зафіксувало 30 випадків некоректного зображення окупованого Росією Кримського півострова.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі