viiskovi-chastyny-zakupyly-ponad-21-tysiachu-droniv-cherez-prozorro-market

Військові частини закупили понад 21 тисячу дронів через Prozorro Market

 • 16081 переглядiв

Військові частини придбали безпілотники на 1,7 млрд грн через Prozorro Market з початку вторгнення рф. Система дозволяє швидко та ефективно закуповувати необхідне обладнання для ЗСУ.

Понад 21 000 безпілотників різних типів загальною вартістю 1,7 млрд гривень військові частини придбали через Prozorro Market з початку повномасштабного вторгнення. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міноборони. 

Деталі 

Як повідомляється, окрім дронів, через через Prozorro Market можна закупити захисні окуляри, протишумові навушники, пульти керування БПЛА, портативні радіостанції, ретранслятори, прилади нічного бачення, оптичні приціли тощо. 

 Prozorro Market працює за принципом інтернет-магазину, де військові частини можуть швидко та зручно придбати необхідні товари за бюджетні кошти. Наприклад, для цього військові можуть використати 10% ПДФО, які повертаються з місцевих бюджетів військовим частинам, нагадали в Міноборони. 

Уряд дозволив закуповувати дрони українського виробництва через закритий функціонал Prozorro - Федоров04.07.24, 16:42

 Закупівля триває у середньому лише 9 днів, що значно швидше у порівнянні з іншими процедурами. Також Prozorro Market дозволяє досягти втричі вищої конкуренції та, як результат, максимально ефективно використовувати кошти. 

В Міноборони вказали, що військова номенклатура, яку можна придбати через Prozorro Market, постійно розширюється. Державна установа "Професійні закупівлі" та ДП "Українські спеціальні системи", які є адміністраторами системи, комунікують з військовими частинами, аналізують ринок та додають нові товари. Також перевіряють постачальників: доступ до електронного каталогу отримують лише ті, хто вже має аналогічний досвід продажу тих чи інших товарів.

Україна закупила 20 тисяч дронів через Prozorro на понад 1,7 млрд гривень23.07.24, 15:41

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі