vidnovlennia-dniprohes-zaime-shchonaimenshe-3-roky-ukrhidroenerho

Відновлення ДніпроГЕС займе щонайменше 3 роки - "Укргідроенерго"

 • 31504 переглядiв

Відновлення Дніпровської ГЕС до стану, який був до ракетного удару, займе щонайменше три роки, а для підвищення її стійкості до потенційних майбутніх атак з боку росії потрібні додаткові ресурси.

Відновлення ДніпроГЕС до стану, який був до ракетного удару, займе як мінімум три роки. Для цього потрібно не тільки відновити пошкоджені елементи, а й залучити додаткові ресурси для підвищення стійкості станції проти потенційних майбутніх атак з боку росії. Про це розповів гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота в інтерв’ю Forbes, пише УНН.

Розбір завалів після обстрілу зайняв півтора місяця – завершили лише 14 липня. Для ворога ДніпроГЕС більш досяжна, лінія фронту – за 50 кілометрів. Вони бʼють там різними ракетами – С-300, Х-101, Х-69. Не завжди наша повітряна оборона може справитись з таким навалом ракет,

– каже Сирота.

Деталі

За його словами, відновлення ДніпроГЕС до стану до ракетного обстрілу займе щонайменше три роки. Також необхідно залучити додаткові ресурси для покращення захисту станції від можливих майбутніх нападів з боку росії.

Зазначається, що компанія "Укргідроенерго" готує позови до міжнародних і національних судів для відшкодування збитків, завданих російськими обстрілами ДніпроГЕС, аналогічно до ситуації з Каховською ГЕС. Жодна з десяти найбільших гідроелектростанцій України не уникла ракетних ударів - станом на середину липня по ним було завдано понад 120 ракетних ударів.В результаті цих атак "Укргідроенерго" втратило майже 45% своїх потужностей з виробництва електроенергії.

Нагадаємо

Дніпровська гідроелектростанція в Запоріжжі знаходиться в критичному стані після російського ракетного обстрілу.

Популярні

Новини по темі