vidkryttia-zaliznytsi-v-mariupoli-dozvolyt-okupantam-skorotyty-lohistychnyi-shliakh-na-maizhe-300-km-andriushchenko

Відкриття залізниці в Маріуполі дозволить окупантам скоротити логістичний шлях на майже 300 км - Андрющенко

 • 20548 переглядiв

У тимчасово окупованому Маріуполі відновлено роботу залізничного вокзалу після його повного знищення. Це може дозволити росіянам скоротити логістичний шлях на майже 300 км та зекономити від доби до тижня часу.

У тимчасово окупованому Маріуполі окупанти відкрили залізничний вокзал після того, як його повністю знищили, що може дозволити росіянам скоротити логістичний шлях на майже 300 км. Про це розповів радник мера міста Петро Андрющенко в ефірі телемарафону, передає УНН.

"На щастя, поки ми спостерігаємо тепловози, які заїжджають з території росії і виїжджають. До кінця не зрозуміло, чому так, однак вчора, ми бачили, в Маріуполі відкрили залізничний вокзал після того, як його повністю знищили. Анонсовано лише єдиний дизельний потяг на два вагони Маріуполь - Волноваха для цивільних. Що це означає? Що залізниця знову відкрита, інженерні роботи закінчені, вона з'єднана, зокрема це підтверджує наша інформація, а також це підтверджує, що не буде використання ніякої цивільної залізниці", - сказав Андрющенко.

Він додав, що днями очікується прибуття до Маріуполя вантажних потягів.

"Є якась причина, невідома нам, чому росіяни досі не запустили вантажний потяг, але точно вони запустять, принаймні технічно все готово. Коли це станеться, це вирішить для росіян питання логістики дуже кардинально, особливо з огляду на Курахове і Волноваху - це мінус майже 300 км шляху. По часу якщо брати, в залежності від того, що вони перевозять, то вони будуть економити від доби до тижня, це досить сильне рішення, фактично логістичний прорив", - додав Андрющенко.

Нагадаємо

Окупанти активно зводять фортифікаційні споруди на трасі Маріуполь-Донецьк та намагаються побудувати залізницю від ростова до Маріуполя. Нова залізнична гілка має спростити військову логістику рф та зменшити залежність від Кримського мосту.

Популярні

Новини по темі

ВООЗ: спека щороку вбиває понад 175 тисяч європейців

 • 11166 переглядiв

Вибух чули у Харкові - ЗМІ

 • 19425 переглядiв