vidkryttia-tsin-na-resursy-u-budivelnykh-zakupivliakh-rada-pidtrymala-zakonoproiekt

Відкриття цін на ресурси у будівельних закупівлях: Рада підтримала законопроєкт

 • 22624 переглядiв

Верховна Рада підтримала законопроект, який зобов'язує всі сторони публікувати ціни на будівельні матеріали на Prozorro протягом 3 робочих днів з моменту укладення або зміни договору.

Верховна Рада підтримала у першому читання законопроєкт, який зобов’язує усіх замовників будівельних робіт оприлюднювати у Prozorro ціни на будівельні матеріали протягом 3 робочих днів із дати укладання договору з підрядником або внесення відповідних змін в укладені договори.

Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железянка та картку законопроєкту №11057.

Деталі

№11057 - закон про обовʼязкову публікацію кошторисів з конкретними цінами, необхідних для будівництва матеріалів на Prozorro. За основу (276)

- повідомив Железняк.

Відповідно до законопроєкту, пропонується зобов’язати усіх замовників будівельних робіт оприлюднювати договір про закупівлю та всі додатки до нього, а також документи, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси – протягом трьох робочих днів з дня його укладення.

Невід'ємними додатками до договору про закупівлю послуг з поточного ремонту, робіт з будівництва нових, розширення, реконструкції, капітального ремонту та реставрації існуючих об’єктів і споруд виробничого та невиробничого призначення, є документи, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси

- йдеться в проєкті закону. 

Також зазначається, що в документах, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси, обов'язково має зазначатись така інформація: найменування (з характеристиками), одиниця виміру, кількість, відпускна ціна, а також вартість транспортування та заготівельно-складські витрати. Такі документи можуть містити іншу додаткову інформацію.

Нагадаємо

Кабінет міністр ухвалив постанову, яка дозволить закуповувати дрони українських виробників через закритий функціонал Prozorro. Раніше можна закуповувати через Prozorro безпілотники тільки іноземного виробництва. 

Популярні

Новини по темі

З окупації повернули ще двох українських дітей

 • 19740 переглядiв