vidkliuchen-svitla-ne-planuietsia-cherez-pozhezhu-na-terytorii-zaes-perevyshchen-rivniv-radioaktyvnykh-vykydiv-i-skydiv-ne-zafiksovano-minenerho

Відключень світла не планується, через пожежу на території ЗАЕС перевищень рівнів радіоактивних викидів і скидів не зафіксовано - Міненерго

 • 38550 переглядiв

Енергосистема України стабільна, відключень не планується. На території ЗАЕС сталася пожежа, але радіаційний фон в нормі. 495 населених пунктів залишаються без світла через бойові дії.

Сьогодні відключень електроенергії не заплановано. Учора ввечері на території окупованої Запорізької АЕС російські окупанти влаштували пожежу на об’єкті технічного водопостачання, перевищень контрольних рівнів радіоактивних викидів і скидів не зафіксовано, повідомили у Міненерго у понеділок, пише УНН.

Генерація і споживання

"Сьогодні відключення електроенергії не плануються. Енергетики продовжують утримувати ситуацію в енергосистемі стабільною", - ідеться у повідомленні.

Протягом минулої доби українська енергосистема, як вказано, приймала надлишки електроенергії з польської енергосистеми.

При цьому всіх українців закликали раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00. Це допомагає стабільній роботі енергосистеми. 

Знеструмлення

Чернігівська область: внаслідок ворожого обстрілу знеструмлювались побутові споживачі. Загалом без електропостачання залишились 260 абонентів у 4 населених пунктах.

Південний регіон: через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та побутові споживачі, а також об’єкти ВДЕ. Живлення відновлено.

Через негоду на ранок знеструмлено 13 населених пунктів у Київській області. 

Минулої доби енергетики відновили живлення для 8 224 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 495 населених пунктів.

Ситуація на ЗАЕС

"Запорізька область: близько 20:00 на території окупованої Запорізької атомної станції виникла пожежа на об'єкті технічного водопостачання. Внаслідок цього можливі пошкодження градирні та іншого технологічного обладнання. На ранок пожежу локалізовано. Порушень меж та умов безпечної експлуатації немає. Перевищень контрольних рівнів по викидах та скидах радіоактивних речовин не зафіксовано", - повідомили у Міненерго. 

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,69 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - ідеться у повідомленні.

Експорт

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі

У Миргороді на Полтавщині повідомили про звук вибуху

 • 24860 переглядiв