ukenru
videodopiti-v-yanukovicha-i-s-shulyaka-ne-mozhna-bulo-dopuskati-advokat

Відеодопити В.Януковича і С.Шуляка не можна було допускати – адвокат

 • 9972 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Відеодопити Януковича і Шуляка не можна було допускати, але в цьому є і позитивні моменти. Про таке в ефірі “5 каналу” заявив адвокат Роман Маселко, передає УНН.

“Цей допит є не юридичного характеру — це є більше шоу, для того щоб показати і можливо навіть готувати плацдарм для наступних дій. Тому, як на мене, це не можна було допускати в принципі, такі допити. Тут дуже велике питання навіть до Міністерства юстиції, яке займалося підготовкою в рамках міжнародної правової допомоги даного допиту. Тому що, дійсно, в такій формі Янукович, без будь-якого ризику відповідальності за недостовірні покази, на всю країну розповідає про свої враження від того, що відбулося. По-друге — це було на його користь, це його захист робив”, — заявив Р.Маселко.

“Єдині плюси, які можуть бути для слідства: по-перше — ми показали, що Янукович має право на справедливий суд в Україні, йому таку можливість надали. А другий момент, що все ж таки його свідчення можна перевіряти, можна шукати невідповідності, можна вказувати правда це чи не правда”, — додав він.

Як повідомляв УНН, відеоконференцію з колишній президентом Віктором Януковичем під час засідання Святошинського райсуду щодо злочинів на Майдані не можна розглядати як процесуальну дію. Про це в ефірі "5 каналу" заявив адвокат Віталій Титич.

Українські Національні Новини

Політика