ukenru
vidatki-rezervnogo-fondu-khochut-zbilshiti-na-200-mlrd-grn-profilniy-komitet-radi-rozglyanuv-zmini-do-byudzhetu-2022

Видатки “Резервного фонду” хочуть збільшити на 200 млрд грн: профільний комітет Ради розглянув зміни до Бюджету-2022

 • 145597 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 20 квітня 2022 року в режимі відеоконференції розглянув законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", передає УНН з посиланням на пресслужбу комітету.

Деталі

Законопроектом передусім передбачається збільшити на 200 млрд грн видатки загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою "Резервний фонд" за рахунок збільшення на цю суму державних запозичень.

Крім того, пропонується наблизити з 1 січня 2023 року до 1 травня 2022 року запровадження нового механізму автоматичного зарахування до бюджетів місцевого самоврядування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Таким чином, у разі прийняття цього законопроекту реалізація його положень дозволить:

накопичити кошти резервного фонду державного бюджету (які в оперативному порядку спрямовуватимуться на забезпечення потреб сектору оборони і безпеки для відсічі збройної агресії російської федерації та вирішення невідкладних питань, спричинених військовими діями проти України);

прискорити зміну порядку справляння акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів шляхом його сплати виробниками і імпортерами тютюнових виробів та відповідно запровадження нового механізму автоматичного зарахування такого податку до бюджетів місцевого самоврядування.

Крім того, на зазначеному засіданні Комітету з питань бюджету розглянуто 37 законопроектів щодо їх впливу на показники бюджету і відповідності законам, що регулюють бюджетні відносини, та підготовлено відповідні висновки.

Додамо

Міністерство фінансів прогнозує зростання дефіциту державного бюджету України з 2,7 млрд дол. у березні до 5-7 млрд дол. щомісячно до кінця весни.

Українські Національні Новини

Політика