ukenru
vid-snidu-v-ukrayini-u-sichni-pomerli-158-lyudey

Від СНІДу в Україні у січні померли 158 людей

 • 14250 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. У січні 2021 року в Україні офіційно зареєстрований 1001 новий випадок ВІЛ-інфекції, у 313 пацієнтів діагностовано СНІД. При цьому 158 людей померли від СНІДу. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення в Facebook Центру громадського здоров’я України.

Цитата:

“У січні 2021 року в Україні офіційно зареєстровано 1 001 новий випадок ВІЛ-інфекції, у 313 пацієнтів діагностовано СНІД, а 158 людей померли від СНІДу”, - сказано у повідомленні.

Деталі

Зокрема, у січні 2021 року інфікування ВІЛ відбувалося таким шляхом:

  • гетеросексуальний — 606;
  • гомосексуальний — 28;
  • парентеральний — 360;
  • вертикальний — 167;

Доповнення

За оцінкою ВООЗ/ЮНЕЙДС Україна продовжує залишатись регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ серед країн Центральній Європи та Східної Азії.

Аналіз ситуації з ВІЛ/СНІДу свідчить про те, що контроль за епідемією здійснюється не в повній мірі: лише кожна друга ВІЛ-інфікована особа знає про свій позитивний статус і звертається до медичного закладу; відзначається високий відсоток позитивних результатів серед донорів крові, передусім первинних; не зменшується частка дітей з вродженою ВІЛ-інфекцією; набуває все більшу епідемічну значимість високо стигматизована група чоловіків, які мають секс з чоловіками. Особливо загрозливим є несвоєчасне звернення людей, які живуть з ВІЛ, за медичною допомогою, а відтак пізнє виявлення СНІДу та поєднаних форм ВІЛ/ТБ, що обумовлює високий рівень смертності серед хворих. Зазначене обґрунтовує висновок про відсутність комплексності у підходах, що поєднують профілактичні та лікувальні програми на державному і регіональному рівнях в єдину дієву систему протидії, вказали у ЦГЗ.

Додамо, Україні виділили з фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією 135 млн доларів.

Українські Національні Новини

Здоров'я