vid-rosiian-namahaiutsia-prykhovaty-peremohu-ukrainy-na-oskari-tsentr-stratehichnykh-komunikatsii

Від росіян намагаються приховати перемогу України на “Оскарі” - Центр стратегічних комунікацій

 • 26129 переглядiв

Український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" отримав "Оскар" за найкращий повнометражний документальний фільм, але російські федеральні канали та більшість прокремлівських блогерів проігнорували або піддали цензурі цю перемогу.

російські федеральні канали другий рік поспіль не згадали про церемонію "Оскар", де український фільм "20 днів в Маріуполі" який отримав перемогу у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм".

На піратських трансляціях церемонії перемогу стрічки вирізали, а більшість z-блогерів проігнорували цю подію, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Деталі

Як зазначають у центрі, у росії мовчазно відреагували на український фільм "20 днів в Маріуполі", який отримав Оскар у номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм".

Федеральні канали вже другий рік поспіль навіть не згадали про церемонію в новинах. На піратських трансляціях церемонії, що йшли на російських сервісах, фрагмент промови Чернова вирізали, як і взагалі ту частину церемонії, де йому вручили премію. Більшість z-блогерів, які висвітлювали "Оскар", перемогу українського фільму проігнорували. Або, як скабєєва, назвали "набором фейків" та "постановкою

- зазначили в центрі.

Нагадаємо

Український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, знятий під час облоги Маріуполя в березні 2022 року, здобув перемогу в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" на премію "Оскар". 

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    США готують новий пакет військової допомоги для України - Reuters

     • 25436 переглядiв