ukenru
vibori-v-senat-ssha-v-nayvazhlivishomu-shtati-demokrati-za-krok-do-otrimannya-obokh-mists

Вибори в Сенат США в найважливішому штаті: демократи за крок до отримання обох місць

 • 11943 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Кандидат від Демократичної партії в штаті Джорджія Рафаель Ворнок, за попередніми даними, здобув перемогу на виборах в американський Сенат, другий кандидат - Джон Оссофф - також заявив про свою перемогу, передає УНН.

Так, в штаті Джорджія у вівторок проходить другий тур виборів сенаторів в Сенат.

За даними провідних американських ЗМІ, Ворнок здобув перемогу над чинним сенатором-республіканцем Келлі Лофлер.

Офіційно підрахунок голосів ще не завершений. Після обробки близько 98% бюлетенів Ворнок набрав 50,6% голосів, Лофлер - 49,4%.

За підсумками обробки бюлетенів, наразі Джон Оссофф випереджає республіканця і чинного сенатора Девіда Пердью з результатом 50,2% до 49,8%.

Оссофф вже заявив про перемогу, відзначають ЗМІ, зокрема AFP.

"Я дякую жителям Джорджії за те, що обрали мене служити вам в Сенаті Сполучених Штатів, дякую вам за довіру, яку ви мені висловили", - сказав Оссофф у відеозверненні, яке транслювалося у його Twitter.

Відзначимо, що в разі, якщо демократам вдасться здобути перемогу в штаті, це зрівняє кількість місць республіканців і демократів в Сенаті - по 50. У цьому випадку, вирішальним в Сенаті стане голос віце-президента США - їм стане демократ Камала Харріс.

Як повідомляв УНН, демократа Ненсі Пелосі переобрали спікером Палати представників Конгресу США в минулу неділю, 3 січня. Цю посаду вона обійняла в четвертий раз.

Нагадаємо, напередодні чинний президент США Дональд Трамп пообіцяв не віддавати без опору владу обраному президенту США, демократу Джо Байдену, навіть якщо прихильники Байдена "захоплять" Сенат і Білий дім.

Вибори президента пройшли в США 3 листопада. Однак підрахунок голосів затягнувся через рекордне голосування поштою і високу явку. У результаті вибірники визначили новим президентом Байдена. Його інавгурація запланована на 20 січня.

Трамп відмовляється визнати поразку. Він стверджує, що вибори були підтасовані. Однак досі спроби політика оскаржити результати через суд були безуспішними. Очікується, що 6 січня сенат і палата представників конгресу США затвердять підсумки голосування колегії вибірників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП