ukenru
vibori-v-senat-ssha-demokrati-virvalisya-v-lideri-u-dzhordzhiyi

Вибори в Сенат США: демократи вирвалися в лідери у Джорджії

 • 19155 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Кандидати від Демократичної партії у штаті Джорджія Джон Оссофф і Рафаель Ворнок випереджають суперників на виборах в американський Сенат - верхню палату Конгресу США, передає УНН.

Так, у штаті Джорджія у вівторок проходить другий тур виборів сенаторів.

За підсумками обробки 97% бюлетенів, Джон Оссофф випереджає республіканця і чинного сенатора Девіда Пердью з результатом 50,1% до 49,9%.

У випадку Ворнока, чинний сенатор-республіканець Келлі Лофлер відстає від нього на 1% або 46 551 голос.

Якщо демократам вдасться здобути перемогу в штаті, це зрівняє кількість місць республіканців і демократів в Сенаті - по 50. У цьому випадку, вирішальним в сенаті стане голос віце-президента США - ним стане демократ Камала Харріс.

Як повідомляв УНН, демократа Ненсі Пелосі переобрали спікером Палати представників Конгресу США в минулу неділю, 3 січня. Цю посаду вона зайняла в четвертий раз.

Нагадаємо, напередодні Трамп пообіцяв не віддавати без опору владу обраному президенту США, демократу Джо Байдену, навіть якщо прихильники Байдена "захоплять" Сенат і Білий дім.

Вибори президента пройшли в США 3 листопада. Однак підрахунок голосів затягнувся через рекордне голосування поштою і високу явку. У результаті вибірники визначили новим президентом Байдена. Його інавгурація запланована на 20 січня.

Трамп відмовляється визнати поразку. Він стверджує, що вибори були підтасовані. Однак досі спроби політика оскаржити результати через суд були безуспішні. Очікується, що 6 січня сенат і палата представників конгресу США затвердять підсумки голосування колегії вибірників.

Українські Національні Новини

Новини Світу