ukenru
verkhovniy-sud-zalishiv-bez-zmin-dovichne-uvyaznennya-odnogo-z-vbivts-mera-starobilska

Верховний суд залишив без змін довічне ув'язнення одного з вбивць мера Старобільська

 • 9928 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Верховний Суд залишив без змін вироки судів на Луганщині, якими одного з вбивць мера Старобільська засуджено до довічного позбавлення волі. Про це повідомила прес-службу Генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Верховний Суд залишив без змін вироки Старобільського районного суду Луганської області та Луганського апеляційного суду, яким одного з вбивць Старобільського міського голови Володимира Живаги на вимогу прокуратури засуджено до найсуворішого покарання – довічного позбавлення волі, а його спільника – до 15 років за ґратами. Вказаним особам інкриміновано ч. 3 ст. 28, п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що матеріали стосовно організатора цього замовного вбивства виділено в окреме кримінальне провадження та оголошено його у розшук.

За даними ГПУ, усі члени організованої злочинної групи, які скоїли замовне вбивство, були мешканцями Луганської області.

Нагадаємо, Володимира Живагу вбили 22 лютого 2016 року. Чоловік отримав смертельні вогнепальні поранення в голову та область шиї.

Під час судового розгляду було доведено, що вчиненню вказаного злочину передували довготривала підготовка та ретельне планування. Злочинці вели спостереження за об’єктом нападу, вивчали його розпорядок дня, місця перебування, проводили тренувальні стрільби.

Далі за вказівкою організатора замовного вбивства один з учасників групи, ввечері, коли Живага вийшов з приміщення Старобільської міськради, здійснив три постріли з вогнепальної зброї. Співучасник вбивства чекав на останнього в автомобілі, на якому вони і втекли з місця скоєння злочину.

За даними ГПУ, за вбивство Старобільського міського голови виконавці отримали від організатора злочинної групи винагороду у розмірі 10 тис. долл.

Також слідство встановило, що один із фігурантів у справі також причетний до скоєння іншого злочину – замаху на умисне вбивство голови Марківської районної державної адміністрації та його дружини - ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. У вересні 2014 року останній здійснив постріл із гранатомета РПГ-22 у житловий будинок посадовця, внаслідок чого потерпілим були спричиненні тілесні ушкодження середньої ступені тяжкості.

Зазначається, що рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Як повідомляв УНН, вбивць мера м. Старобільськ засудили до 15 років ув'язнення.

У 2018 році одному з вбивць мера Старобільська змінено вирок на довічне позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП