ukenru
vereschuk-nazvala-odnu-z-osnovnikh-problem-zhiteliv-dilyanki-rozvedennya-bilya-zolotogo

Верещук назвала одну з основних проблем жителів ділянки розведення біля Золотого

 • 15837 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Серед проблем жителів села Катеринівка та Золоте-4 Луганської області у районі розведення сил є заборгованість заробітної плати шахтарям. Проте, охочих залишити місце проживання немає. Про це повідомила на брифінгу членів парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки за результатами візиту в Золоте представник уряду в парламенті, народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук, передає кореспондент УНН.

"Бажаючих, станом на сьогодні, залишити місце проживання Золоте і Катеринівка - немає. Щодо проблем, які нам вчора висловили люди, ми зібрали з військово-цивільної адміністрації, а також з керівництва ОДА, то найбільшим негативним чинником, який суттєво впливає на економічний стан, є значна заборгованість заробітної плати шахтарям на шахтах держпідприємства "Первомайськвугілля". А також пов’язаних з ним працівниками закладів освіти та соціальної сфери", - сказала Верещук.

За її словами, місцеве населення проінформоване про виділення 1 млрд грн на погашення заборгованості із заробітної плати у зв’язку із внесенням змін до Державного бюджету на 2019 рік.

"Місцеве населення поінформоване, очікують коштів. Кошти будуть їм надіслані до кінця цього тижня. Отже, ця проблема знімається", - сказала Верещук.

Нагадаємо, 31 жовтня нардепи ухвалили в цілому внесення змін до закону про держаний бюджет на поточний рік. Зокрема, законопроект передбачає виділення 1 млрд грн на погашення заборгованості по зарплатам гірникам, а також додаткові кошти на житло ветеранам АТО.

Українські Національні Новини

Політика