ukenru
venetsiya-zustrila-pershiy-kruyizniy-layner-ekologichnimi-protestami

Венеція зустріла перший круїзний лайнер екологічними протестами

 • 22211 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Жителі Венеції вийшли на протести проти круїзних суден після того, як лайнер вперше за останні 17 місяців причалив в місто, пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Корабель MSC Orchestra вагою в 92 тисяч тонн зібрав на борту 650 пасажирів перед відправленням в Барі, на півдні Італії, в суботу.

Протестуючі проти круїзних суден у Венеції стверджують, що вони були "обмануті" італійським урядом, який заборонив величезним судам пришвартовуватися біля площі Святого Марка. Жителі були захоплені зненацька в четвер, коли круїзний лайнер прийшов в місто вперше з початку пандемії, незважаючи на те, що уряд прем'єр-міністра Маріо Драгі оголосив, що судам буде заборонено заходити в історичний центр.

У кінці березня уряд оголосив, що круїзним суднам буде заборонено проходити повз площу Святого Марка і причалювати в історичному центрі Венеції. Планувалося, що кораблі будуть перенаправлені в промисловий порт Маргера, в той час як планувалося будівництво нового круїзного терміналу. Указ був схвалений нижньою палатою парламенту минулого місяця, а міністр культури Даріо Франческіні знову заявив, що кораблі "висотою з багатоквартирні будинки" більше не будуть причалювати в Венеції.

Доповнення

Туристи знову почали заповнювати вузькі вулички Венеції після того, як в середині травня були ослаблені обмеження на поїздки через коронавірус. До пандемії місто приймало близько 28 мільйонів відвідувачів на рік.

Українські Національні Новини

Новини Світу