velyka-detonatsiia-na-novocherkasku-svidchyt-shcho-tam-mih-buty-rizdvianyi-podarunok-vid-rf-dlia-ukrainy-humeniuk

Велика детонація на "новочеркаську" свідчить, що там міг бути "різдвяний подарунок" від рф для України - Гуменюк

 • 111638 переглядiв

Потужний вибух та довготривала детонація після удару по російському кораблю "новочеркаськ" в тимчасово окупованій Феодосії свідчить, що росія могла готувати "різдвяний подарунок" для України, але його вдалося знищити.

Детонація на російському кораблі "новочеркаськ" була спричинена не просто пальним або боєкомплектом самого корабля. Про це речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк сказала в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Вибух був потужний, детонація довготривала, пожежа масштабна, отже детонація на російському кораблі була спричинена не просто пальним або боєкомплектом самого корабля. Специфіка великих десантних кораблів в тому, що вони використовуються зараз ворогом, як логістичні об’єкти для транспортування важливих вантажів. Цілком імовірно, що це був такий собі "різдвяний подарунок", повністю запакований

- сказала Наталія Гуменюк.

Деталі

За її словами, ворог вимушений використовувати кораблі таким чином, оскільки не може собі це дозволити іншим способом через складнощі з використанням Керченського мосту та інших транспортно-логістичних маршрутів.

Гуменюк про функціонування Керченського мосту: "Називати його активним було б гріхом проти правди"15.09.23, 12:51 • [views_159720]

Вона зазначила, що результати проведеної бойової роботи будуть ще уточнюватися після збору усієї інформації. Поки робити висновки можна тільки наочно.

Нагадаємо

Україна завдала авіаційний удар по російському десантному кораблю "новочеркаськ" у тимчасово окупованому Криму. Пізніше у міноборони росії підтвердили пошкодження великого десантного корабля "новочеркаськ" у Феодосії під час удару ЗСУ у ніч на 26 грудня.

Через нічну атаку ЗСУ на порт в Феодосії евакуйовано понад 350 людей - розМІ26.12.23, 09:56

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через нічний ворожий обстріл Харківщини загинув чоловік

     • 46300 переглядiв

    У Г'юстоні на Різдво горів будинок дитинства Beyonce

     • 43792 переглядiв

    В Криму повідомили про нові вибухи та роботу ворожої ППО

     • 45894 переглядiв

    В Україні з початку року зафіксовано 55 випадків кору

     • 43049 переглядiв