ukenru
velika-britaniya-revaktsinuvatime-proti-covid-19-lyudey-starshe-40-rokiv

Велика Британія ревакцинуватиме проти COVID-19 людей старше 40 років

 • 14394 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Запровадження ревакцинації проти COVID-19 у Британії має бути поширене на людей у ​​віці від 40 до 49 років, заявили чиновники в понеділок, щоб підвищити імунітет населення, що слабне перед холодними зимовими місяцями. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Наразі всі люди старше 50 років, ті, хто є клінічно вразливими, і медичні працівники "на передовій" мають право на ревакцинацію, і Об’єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI) заявив, що впровадження буде продовжено.

Порада надійшла, коли Агентство охорони здоров’я Великої Британії оприлюднило дані реального дослідження, яке показало, що "бустер" надає понад 90% захист від симптоматичного COVID-19 людям у віці 50 років і старше.

"Бустерні дози вакцини для більш вразливих дорослих, а також друга доза вакцини для підлітків 16–17 років є важливими способами підвищити наш захист від інфекції COVID-19 та важких захворювань, – сказав голова JCVI з імунізації проти COVID-19 Вей Шен Лім. - Ці щеплення також допоможуть розширити наш захист до 2022 року".

Доповнення

У Великій Британії в основному використовують щеплення Pfizer-BioNTech і Moderna для ревакцинації.

Дослідження показало, що захист від симптоматичного захворювання після ревакцинації склав 93,1% для людей, яким спочатку була введена вакцина AstraZeneca, і 94% для людей, яким спочатку зробили щеплення Pfizer.

У JCVI додали, що очікується, що захист від важких захворювань, наданий "бустерами", буде вищим.

Однак комісія відмовилася рекомендувати "бустери" для осіб молодше 40 років, заявивши, що не знайшли переконливих доказів зниження захисту від важкої форми COVID-19 від початкового впровадження вакцини для цієї вікової групи.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон покладається на ревакцинації та щеплення для дітей, щоб спробувати протистояти зимовому тиску на лікарні, не вдаючись до чергового карантину COVID.

Українські Національні Новини

Новини Світу