ukenru
velika-britaniya-ogolosila-khamas-yaka-kontrolyuye-sektor-gaza-teroristichnoyu-organizatsiyeyu

Велика Британія оголосила ХАМАС, яка контролює сектор Газа, терористичною організацією

 • 13824 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Міністр внутрішніх справ Великої Британії Пріті Патель у п'ятницю заявила, що країна оголосила палестинське бойове угруповання ХАМАС, терористичною організацією, щоб привести положення закону Великої Британії у відповідність із Сполученими Штатами та Європейським Союзом. Про це пише УНН з посиланням на ВВС та Reuters.

Цитата

"ХАМАС має значний терористичний потенціал, включаючи доступ до великої та складної зброї, а також до тренувальних баз терористів, - йдеться в заяві Патель. - Саме тому сьогодні я оголошую про повну заборону ХАМАС".

Деталі

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили, що організація буде заборонена відповідно до Закону про тероризм, і що будь-хто, хто висловлює підтримку ХАМАС, вивішує його прапор або влаштовує зустрічі для організації, буде порушувати закон. Очікується, що Патель представить цю зміну в парламенті наступного тижня.

Політичний представник ХАМАС Самі Абу Зухрі заявив, що такий крок Британії демонструє "абсолютну упередженість щодо ізраїльської окупації та є підпорядкуванням ізраїльському шантажу та диктату".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт привітав це рішення, написавши в Twitter: "ХАМАС, простіше кажучи, є терористичною організацією. "Політична рука" забезпечує її військову діяльність".

Доповнення

ХАМАС - повна назва "Ісламський рух опору" - має політичні та військові рухи. Заснована в 1987 році, вона виступає проти існування Ізраїлю та мирних переговорів, натомість виступає за "збройний опір" проти окупації Ізраїлем палестинських територій. ХАМАС, що базується в секторі Газа, здобув перемогу на виборах у палестинський парламент у 2006 році, перемігши свого націоналістичного суперника ФАТХ. Наступного року вона захопила військовий контроль над сектором Газа.

ХАМАС та Ізраїль востаннє зіткнулися у смертельному 11-денному конфлікті в травні.

ХАМАС входить до списку США, як іноземна терористична організація. Європейський Союз також вважає угрупування терористичним рухом.

Українські Національні Новини

Новини Світу