У дослідженні взяли участь 1555 добровольців.
"Фахівці вивчили учасників дослідження на предмет вживання алкоголю протягом усього життя, способу життя, досліджень тіла і функції легень", - йдеться у повідомленні.
Виявилося, що у людей, які помірно споживають вино, концентрація захисних антиоксидантів у крові набагато вища, ніж у непитущих.
"Було доведено, що червоне вино у помірних кількостях корисне для серця, а біле - для легенів. На здорове функціонування легенів впливають антиоксиданти", - коментує доктор медичних наук, автор дослідження Хольгер Шюнеманн.
Нагадаємо, відомий лікар Комаровський назвав вино і коньяк - "противірусними препаратами", які у період пандемії "повинні бути у кожній аптечці".
Також нагадаємо, ТОП-5 винних брендів в Україні майже порівну ділять між собою уподобання споживачів.