ukenru
vcheni-viyavili-oznaki-probudzhennya-potuzhnogo-vulkanu-scho-zagrozhuye-yevropi

Вчені виявили ознаки пробудження потужного вулкану, що загрожує Європі

 • 34426 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Французькі та італійські вчені виявили перші ознаки пробудження вулкана, який 39 тис. років тому знищив неандертальців, та прогнозують велику катастрофу в Європі, передає УНН з посиланням на NewsMe.

Зазначається, що під кратером вулкана накопичилася велика кількість газів, які перебувають під тиском. Вулкан знаходиться недалеко від Неаполя, на території Флегрейских полів.

Зазначається, що виверження може назавжди змінити європейський континент. Експерти також відзначили, що останні роки земна кора не активна, і, отже, необхідно готуватися до чогось глобального.

Як повідомляв УНН, активний вулкан вкотре прокинувся в Індонезії.

Нещодавно АBC News опублікували відео, на якому зафіксовано, як лава діючого вулкана Кілауеа на Гаваях стікає в океан.

Так, на відео — унікальні кадри виверження вулкану, під час чого лава стікає у води океану. Додамо, що вулкан Кілауеа вважається наймолодшим на Гаваях і найактивнішим у світі.

Висота вулкана 1247 м. Наймасштабніше його виверження сталося 1959 р. Фонтани лави злітали на висоту 600 м над лавою озера. Вночі на 13-14 вересня 1977 р. вулкан знову почав діяти.

Вулкан часто відвідують туристи. Біля вершини вулкана збудований музей, у якому зібрано відомості про вулкани Національного парку “Вулкани Гаваїв” та їхні виверження. В музеї можна дізнатися про історію вулкана.

Українські Національні Новини

Новини Світу