Так, дослідники з’ясували, що після однієї-двох порцій алкоголю, людський мозок починає краще функціонувати.
Прийнятною дозою вважається келих вина, шот віскі (або іншого міцного напою) або банку пива (не більше 8 порцій на тиждень для жінок і 15 — для чоловіків).
Старший науковий співробітник Кааріна Ансті розповів, що алкоголь в помірній кількості корисний для літніх людей, тому що покращує їхні когнітивні функції, запобігаючи розвитку деменції (захворювання, що викликає погіршення пам’яті і розумових здібностей, — ред.).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столиця і дві області встановили “горілчаний” рекорд
Однак, експерти попередили, що мова йде виключно про помірне споживання спиртного.
Нагадаємо, раніше секретами правильного споживання алкогольних напоїв поділилися експерти українського алкогольного бренду “Др. Житник”. Вони радили не запивати міцний алкоголь газованою водою, а ще не пити за принципом “підвищення градусу”.
Фахівці стверджують, що завжди краще визначитися з одним алкогольним напоєм, який і споживати протягом усього святкового вечора.
Звичайно ж, рекомендується ні в якому разі не зловживати спиртним. Знати міру необхідно в будь-яких життєвих ситуаціях. При цьому, як виявилося, існує кілька секретів, знання яких допомагає довше не п’яніти. Про них читайте в матеріалі УНН.