ukenru
vcheni-nazvali-noviy-vid-zhukiv-na-chest-ekoaktivistki-greti-tunberg

Вчені назвали новий вид жуків на честь екоактивістки Грети Тунберг

 • 11763 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Новий вид жуків з сімейства перокрилок, відкритий британським ентомологом Майклом Дарбі, був названий на честь шведської екоактівістки Грети Тунберг. Про це повідомляє телеканал Sky News, передає УНН.

За даними телеканалу, Nelloptodes gretae - це маленький жук довжиною менше 1 мм без очей і крил, але з двома рухомими вусиками.

Жук понад 40 років провів в запасниках лондонського Музею природознавства перш, ніж був офіційно "відкритий" і отримав латинське ім'я. Невідомий вид знаходився серед зразків ґрунту і листя, зібраних британським натуралістом Вільямом Блоком під час експедиції в Кенії в 60-х роках минулого століття. У 1978 Блок передав свою колекцію Музею природознавства, але тільки в цьому році Дарбі, що вивчав колекцію, звернув увагу на досі не описану істоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Промову Грети Тунберг в ООН перетворили на пісню дез-метал

"You are never too small to make a difference."

A new species of beetle has been named “Nelloptodes gretae” after climate activist @GretaThunberg.

The scientist who discovered the insect wanted to recognize her “outstanding contribution” to climate activism (via @NHM_London) pic.twitter.com/Ge85cnhwRj

— Bloomberg TicToc (@tictoc) October 25, 2019

"Я вибрав таку назву, тому що був неймовірно вражений роботою юної активістки і хотів підкреслити її видатний внесок у справу залучення уваги до проблем екології та природи", - пояснив свій вибір Дарбі.

За словами головного куратора музею Макса Барклі, на планеті, в тому числі і в музейних колекціях, залишаються сотні досі не відкритих видів живих істот, проте багато з них зникнуть з лиця землі до того, як будуть описані вченими.

"Тому мені здається дуже доречним назвати один з тільки що відкритих видів ім'ям людини, яка прагне захищати природу і вразливі види", - зазначив Барклі.

Як повідомляв УНН, 23 вересня шведська еко-активістка Грета Тунберг виступила з полум'яною промовою перед лідерами різних країн, які зібралися на саміті ООН, присвяченому стримування зміни клімату.

Українські Національні Новини

Новини Світу