vbyvstvo-azovtsia-ishchenka-v-rosiiskomu-poloni-medekspertyza-ne-zmohla-vstanovyty-prychynu-smerti

Вбивство "азовця" Іщенка в російському полоні: медекспертиза не змогла встановити причину смерті

 • 14443 переглядiв

Медекспертиза не змогла встановити причину смерті захисника "Азову" Олександра Іщенка. Раніше повідомлялося про тупу травму грудної клітки як причину смерті в російському СІЗО.

Медекспертиза не змогла встановити причину смерті смерті захисника полку "Азов" Олександра Іщенка, який помер у російському СІЗО, через "гнильні зміни органів і тканин трупа". Про це пише російське видання  "Медіазона", передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, у медичному свідоцтві про смерть 55-річного Олександра Іщенка з ізолятора, які отримав суд, ідеться про те, що "причину смерті не встановлено через гнильні зміни органів і тканин трупа".

Водночас 7 серпня заступник командира бригади Святослав Паламар розповів, що боєць бригади "Азов" Олександр Іщенко помер у російському полоні через тупу травму грудної клітки.

Розтин було проведено вже в Україні, випливає з документів - імовірно, коли родичам передали тіло вбитого. 

Нагадаємо

31 липня стало відомо, що в російському ростові-на-дону помер один із полонених українських військовослужбовців полку "Азов" Олександр Іщенко. Того дня Іщенка не доставили із СІЗО на судове засідання, а його адвокат повідомив суду, що військовий помер.

За словами омбудсмена Дмитра Лубінця, який поспілкувався з донькою військового, чоловік помер ще за 9 днів до того.

У зв'язку з цим Уповноважений ВР з прав людини надіслав листи до Міжнародного комітету Червоного Хреста, ООН та уповноваженої з прав людини в РФ, аби дізнатись офіційну причину смерті.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Пожежу через ворожий обстріл на Сумщині загасили - ДСНС

     • 18302 переглядiв

    У справі Коломойського завершили розслідування

     • 16881 переглядiв

    Вбивство Фаріон: підозрюваного перевезли в інше СІЗО

     • 10505 переглядiв