ukenru
vashington-gotoviy-zavershiti-robotu-nad-yadernoyu-ugodoyu-z-rosiyeyu

Вашингтон готовий завершити роботу над ядерною угодою з Росією

 • 10522 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Держдепартамент США у вівторок, 20 жовтня, заявив, що готовий завершити роботу над ядерною угодою з Росією. Сталося це після того, як Москва заявила, що не буде збільшувати кількість своїх ядерних боєголовок в обмін на аналогічне зобов'язання Вашингтона, передає УНН із посиланням на заяву речниці Держдепу Морган Ортагус.

"Ми високо цінуємо готовність Російської Федерації домогтися прогресу в питанні контролю над ядерними озброєннями", - сказала Ортагус.

"Сполучені Штати готові негайно зустрітися, щоб завершити роботу над угодою. Ми сподіваємося, що Росія дасть своїм дипломатам повноваження, щоб зробити це", - додається в заяві Ортагус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що США модернізували ядерну зброю до недосяжного рівня

Раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на джерело в Адміністрації президента США повідомила, що сторони близькі до досягнення угоди. "Ми дуже, дуже близькі до угоди. Зараз, коли Росія погодилася на заморозку боєголовок, я не бачу причин, через які ми не зможемо доопрацювати питання, що залишилися в найближчі дні",- сказав співрозмовник видання.

Раніше в жовтні Білий дім повідомив, що не буде погоджуватися на пропозицію РФ продовжити на рік договір СНО-3 без будь-яких умов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що "лише у Росії є гіперзвукова зброя"

У вівторок в МЗС РФ заявили, що Росія готова "заморозити" кількість ядерних боєзарядів, якщо США погодяться продовжити на рік дію Договору про стратегічні і наступальні озброєння (ДСНО).

ДСНО, або СНО-3, - договір РФ і США про взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь. Його дія завершується 5 лютого 2021 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу