ukenru
vaks-viznav-vinnim-eksnardepa-bobova-u-nedostovirnomu-deklaruvanni

ВАКС визнав винним екснардепа Бобова у недостовірному декларуванні

 • 16779 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд призначив колишньому народному депутату України Геннадію Бобову покарання у виді штрафу у сумі 51 тис. гривень через недостовірне декларування. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

Так, 26 лютого 2020 року під час підготовчого засідання між прокурором САП та обвинуваченим колишнім народним депутатом підписано угоду про визнання винуватості.

"Вироком Вищого антикорупційного суду затверджено вказану угоду, особу визнано винною за ст. 366-1 КК України та призначено покарання у виді штрафу у сумі 51 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Також, Бобова позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на 1 рік.

Нагадаємо, у щорічних деклараціях за 2015 — 2018 роки та у декларації, поданій у серпні 2019 року, перед звільненням із посади народного депутата, підозрюваний не вказав фінансові зобов’язання у розмірі 52 млн гривень, нерухомість за кордоном вартістю 2,32 млн швейцарських франків, а також наявність у власності приватного підприємства з часткою у статутному капіталі 98,2%, що у грошовому еквіваленті сягає понад 467 тис. гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП