vagner-u-bilorusi-ne-stanovit-zagrozi-dlya-ukrayini-odnak-rozvidka-vidstezhuye-situatsiyu-skibitskiy

"вагнер" у білорусі не становить загрози для України, однак розвідка відстежує ситуацію - Скібіцький

 • 150470 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Прямої загрози для України через прибуття туди бійців пвк “вагнер” немає, розвідка стежить за ситуацію и готова буде відреагувати. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі ТВ, пише УНН.

Цитата

«Наша оцінка дуже проста: на сьогодні прямої загрози [з території білорусі] немає, але ми готові: відслідковуємо все, що пов’язано з так званою пвк «ваґнер». Це потужний компонент, який брав безпосередню участь у бойових діях, він підготовлений», ― заявив Скібіцький.

Також Скібіцький висловив сподівання, що найманці впк “вагнер” більше не братимуть участі у бойових діях проти України, хоча українська розвідка розглядає різні сценарії розвитку подій.

«Ми розуміємо, де знаходиться ворог. Відповідно, ведемо розвідку. Вся необхідна інформація ― доповідається, робляться висновки та відповідні дії для того, щоб нейтралізувати цю загрозу, якщо вона буде зростати», ― заявив представник ГУР МО України. 

Він додав, що чистки в рядах армії рф, які розпочались після спроби заколоту на росії та тривають досі, не дадуть бажаного для ворога результату.

«Чистки навряд чи здатні змінити ситуацію в російській армії, тому що моральний дух дуже низький, особливо у тих, хто перебуває на лінії фронту», ― пояснив він.

Доповнення

Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, реагуючи на прибуття групи пвк "вагнер" до білорусі, наголосив, що Україна не дозволить ворожим розвідувальним диверсійним силам діяти на нашій території. Він підкреслив, що оборонці на Київському напрямку та у Чорнобильській зоні мотивовані та готові дати відсіч ворогу,

Нагадаємо 

За даними Держприкордонслужби, у білорусі, куди відправилися групи пвк “вагнер”, кількість російських найманців становить уже близько 5 тисяч. І хоча їх кількість загрози для України не становить, треба бути готовим до провокацій на кордоні, повідомив журналісту УНН речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Прощання з птахом: Twitter змінив логотип на Х

     • 566142 переглядiв