v-yaponii-znaishly-reshtky-blakytnoho-drakona-analohiv-yakomu-nemaie-u-sviti

В Японії знайшли рештки "блакитного дракона", аналогів якому немає у світі

 • 46294 переглядiв

Японські вчені виявили рештки стародавньої істоти "блакитного дракона" розміром з автобус, яка понад 72 мільйони років тому могла жити в Тихому океані, повідомляє ScienceAlert, пише УНН.

Деталі

Вчені Японії виявили рештки стародавньої істоти, якій понад 72 млн років. Зазначається, що вона розмірами приблизно з автобус. Вчені повідомили, що тварина мала голову, схожу на крокодилячу та бінокулярний зір, а також чотири величезні веслоподібні кінцівки, і, можливо, плавець на спині, як в акули.

Японські вчені називають його "блакитним драконом" через місце, де він був знайдений, і міфічних істот японського фольклору. Майже повний скелет вимерлої тварини був спочатку виявлений у 2006 році вздовж річки Арідаґава у Вакаямі палеонтологом Акіхіро Місакі з Музею природної історії та історії людства. Знадобилося п’ять років ретельної роботи, щоб видалити кістки з каменю, в якому вони були поховані,

- повідомляє видання.

Офіційний опис 6-метрової істоти наразі класифікували як абсолютно новий вид мозазаврів під назвою Megapterygius wakayamaensis.

Мозазаври були одними з найбільших хижаків усіх часів, завдовжки до 17 метрів в деяких випадків. Приблизно 20 мільйонів років ці страшні звірі панували в океані, останні з великих морських ящерів. Їхні нищівні щелепи та ріжучі зуби могли впоратися з чим завгодно, від молюсків до черепах і акул. Вони навіть їли інших собі подібних,

- зазначають вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні археологи виявили рештки людини, яка жила 7 тисяч років тому

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі