ukenru
v-uryadi-kanadi-prigolomsheni-virokom-rosiyskogo-sudu-dlya-suschenka

В уряді Канади приголомшені вироком російського суду Сущенку

 • 12040 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. В уряді Канади приголомшені вироком російського суду для українського журналіста Романа Сущенка, який присудив українцю 12 років колонії суворого режиму. Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Як колишній журналіст я приголомшена арештом і вироком українському журналісту Роману Сущенку у вигляді 12 років тюремного ув'язнення в Росії. Канада засуджує цю спробу придушити тих, хто працює на захист правди", - заявила вона.

Як повідомляв УНН, 4 червня 2018 року суд у РФ засудив українського журналіста Романа Сущенка до 12 років у колонії суворого режиму. Захист планує оскаржити рішення. Адвокат Сущенка також розраховує на його обмін.

Україна закликала світову спільноту сприяти у звільненні Сущенка.

Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року. ФСБ Росії звинуватило Сущенка у шпигунстві і роботі на українську розвідку.

У Міноборони заяви ФСБ РФ щодо приналежності журналіста до підрозділів Головного управління розвідки МОУ назвали черговою провокацією. Сам він своєї провини не визнає.

Українські Національні Новини

Політика