ukenru
v-uryadi-formuyut-strategiyu-schodo-znesennya-nepridatnikh-dlya-prozhivannya-budivel-dlya-shvidkogo-budivnitstva-novikh

В уряді формують стратегію щодо знесення непридатних для проживання будівель для швидкого будівництва нових

 • 138552 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. В Кабінеті міністрів України розпочали формування й реалізацію стратегії щодо знесення непридатних для проживання будівель, щоб якнайшвидше приступити до будівництва нового житла. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Другий етап плану відновлення України, який відбувається паралельно з першим, – це відбудова критичної інфраструктури. "Укренерго" відновило роботу 60% зруйнованих мереж у Київській та Чернігівській областях. Роботи повністю завершать на початку травня. Постачання газу відновили для майже 30 тисяч домогосподарств", - розповів Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль розповів про перший етап відновлення України

Деталі

За його словами, на 90% розчищена траса Київ-Чоп і рух по ній повністю відновиться найближчим часом.

"Продовжується розчищення дороги Київ-Чернігів. Будуються тимчасові переправи на місцях зруйнованих мостів – до Ірпеня, Бучі, Чернігова. Міністерство розвитку громад та територій розпочало формування й реалізацію стратегії щодо знесення будівель, які не придатні до проживання, тобто які перебувають в аварійному стані. Після їх знесення можна буде якнайшвидше приступити до будівництва нового житла", - сказав Шмигаль.

Шмигаль нагадав, що продовжують працювати програми для вимушених переселенців.

"Уряд виділяє по 2 тисячі гривень кожному дорослому та по 3 тисячі на кожну дитину в родині, яка була вимушена переїхати. На виплати такої допомоги вже спрямовано 578 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тисяч внутрішньо переміщених осіб", - розповів він.

За його словами, водночас держава продовжує забезпечувати людей на прифронтових і деокупованих територіях допомогою у вигляді їжі, медикаментів та інших товарів першої необхідності.

"Держава вже закупила продуктових наборів для безкоштовної роздачі на 5 млрд грн і залучила до процесу більше 700 вітчизняних підприємств", - зазначив він.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський повідомляв, що держава відновить кожному українцеві втрачене житло, яке було знищене під час війни.

Українські Національні Новини

Суспільство