v-uriadi-slovachchyny-zapevnyly-shcho-proty-blokady-kordonu-z-ukrainoiu

В уряді Словаччини запевнили, що проти блокади кордону з Україною

 • 19593 переглядiв

Міністерство транспорту Словаччини виступає проти блокування кордону з Україною і планує консультації для запобігання протестам

У міністерстві транспорту Словаччини не підтримують блокування кордону з Україною, обіцяють консультації з МВС країни для запобігання такому протесту. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач після переговорів зі словацькою стороною 22 листопада, пише УНН.

Зі слів українського посадовця, він мав розмову з державним секретарем міністерства транспорту Словаччини Денісою Жилаковою, під час якої обговорив ризики блокування кордону та реалізацію Угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС. 

Словацькі колеги підтвердили, що не підтримують блокування кордону. Особливо, коли йдеться про єдиний вантажний пункт із Словаччиною – "Ужгород – Вишнє-Нємецке". Тобто це прямий ризик втратити вантажне автомобільне сполучення між нашими країнами. Обіцяють провести консультації з Міністерством внутрішніх справ Словаччини для запобігання такому протесту

- написав Деркач у Facebook.

З його слів, загалом у нього позитивне враження від дзвінка - "усі налаштовані на діалог та співпрацю у транспортній сфері".

Контекст

На словацькому кордоні було дві спроби блокувати пункт пропуску, що суміжний з українським ПП "Ужгород", для вантажівок. Це сталося після старту у Польщі страйку польських перевізників біля трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, де блокують рух вантажівок.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сніг з ожеледицею та до 15° морозу: синоптики дали прогноз

     • 19453 переглядiв

    Ще плюс 1130: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 19787 переглядiв