ukenru
v-ukrayinskomu-mzs-zvyazalis-z-cholovikom-sportsmenki-timanovskoyi-scho-vtik-do-ukrayini

В українському МЗС зв’язались з чоловіком спортсменки Тимановської, що втік до України

 • 31556 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Міністерство закордонних справ України надає необхідну допомогу чоловіку білоруської спортсменки Христини Тимановської, Арсенію Зданевичу на час його перебування в країні. Про це написав у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата

"Зв’язалися з Арсенієм Зданевичем, чоловіком спортсменки Тимановської, яка зазнала переслідувань. Надаємо необхідну допомогу на час перебування в Україні та зробимо все, щоб він почувався у безпеці, навіть попри шокуючі новини. Бажаю їм із дружиною успішно пройти всі випробування", - написав Кулеба.

Що було раніше

Напередодні стало відомо, що чоловік білоруської легкоатлетки Христини Тимановської Арсеній Зданєвіч знаходиться на території України.

Скандал навколо білоруської легкоатлетки

Тімановська раніше заявила, що боїться за свою безпеку в Білорусі і її можуть посадити до в’язниці.

Спортсменка повідомила, що їй купили квиток на літак і вивезли в аеропорт, звідки вона повинна була вилетіти в Білорусь, незважаючи на те, що вона заявлена на змагання в бігу на Олімпіаді в Токіо на дистанції 200 м.

У Національному Олімпійському комітеті Білорусі сказали, що рішення відправити спортсменку в Білорусь пов’язане з її “емоційно-психологічним станом”. Спортсменка назвала це брехнею.

Тимановська звернулася за захистом до японської поліції в токійському аеропорту, щоб їй не довелося сідати на літак.

Джерело в Білоруському фонді спортивної солідарності, який підтримує спортсменів, ув’язнених або позбавлених волі за їхні політичні погляди, повідомив агентству Reuters, що Тимановська планувала в понеділок попросити притулок в Німеччині або Австрії.

Міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек заявив, що країна готова надати візу Тимановській, яка побоюється за свою долю на батьківщині.

У понеділок стало відомо, що білоруська спортсменка отримала гуманітарну візу в посольстві Польщі в Токіо. Вона має вилетіти з Токіо до Варшави 4 серпня.

Раніше спортсменка виступила з критикою Олімпійського комітету Білорусі. Вона розповіла, що її примушували брати участь в змаганнях, на які вона не була заявлена.

Українські Національні Новини

Новини Світу