ukenru
v-ukrayini-znikne-propagandistska-rosiyska-literatura-minkult

У бібліотеках України зникне пропагандистська російська література – Мінкульт

 • 219126 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Міністерство культури та інформаційної політики планує вилучити пропагандистську російську літературу з українських бібліотек. Натомість у відомстві хочуть замінити її якісними українськомовними книгами. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Мінкульту.

Цитата

"Міністерство культури та інформаційної політики України працює над вилученням пропагандистської російської літератури з українських бібліотечних фондів, щоб замістити її якісною україномовною літературою й книгами українських видавництв. Це відбудеться на основі відповідних методичних рекомендацій, які напрацювала та схвалила Рада з питань розвитку бібліотечної справи при МКІП. До складу Ради входять провідні фахівці бібліотечної справи з усіх куточків України", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Наразі міністерство визначило чіткі критерії, за якими російська література буде вилучена з українських бібліотечних фондів. Бібліотекам рекомендується створити дорадчі органи, які зокрема, надаватимуть рекомендації щодо актуалізації бібліотечних фондів в умовах збройної агресії російської федерації проти України.

Нагадаємо 

Російські війська на тимчасово окупованих територіях вилучають та знищують українську літературу та підручники історії України.

Українські Національні Новини

Суспільство