v-ukrayini-zbiralisya-prodati-gumanitarku-na-2-mln-grn-vsyu-amunitsiyu-ta-medikamenti-peredali-zsu-ta-natsgvardiyi

В Україні збиралися продати гуманітарку на 2 млн грн: всю амуніцію та медикаменти передали ЗСУ та Нацгвардії

 • 3640888 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Правоохоронці передали ЗСУ та Нацгвардії вилучену у псевдоволонтерів амуніцію і медикаменти на 2 млн грн. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Цитата

«За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора згідно ухвали суду на потреби ЗСУ передано військову амуніцію та медикаменти на 2 млн грн. Це понад 3 тисячі кровоспинних засобів, більше 200 розвантажувальних жилетів, плитоносок та бронепластин до них, а також шоломи, аптечки, пристрої нічного бачення та оптичні приціли», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, товари були ввезені в Україну по підроблених документах як гуманітарна допомога, але військовим амуніцію не передали, а намагались реалізувати за гроші.

«За результатами проведених слідчих дій під час обшуків приміщень у Київській області вилучено партію товару. Наразі двом особам повідомлено про підозру», - зазначається в повідомленні.

Досудове розслідування за фактами ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора детективами БЕБ України, оперативний супровід - СБУ (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України).

Доповнення

На Волині викрили злочинну "схему" продажу військової амуніції. Бронежилети, бронеплити та військове взуття отримували як гуманітарну допомогу, після чого торгували ними для власного збагачення. Загальна сума вилученого військового спорядження та амуніції становить понад 28 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Британська королева-консорт Камілла знову заразилася Covid

     • 1168760 переглядiв