ukenru
v-ukrayini-zapustili-osvitniy-serial-pro-teritorialni-viborchi-komisiyi

В Україні запустили освітній серіал про територіальні виборчі комісії

 • 11260 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Міністерство цифрової трансформації спільно з громадянською мережею ОПОРА запустило освітній серіал про територіальні виборчі комісії, передає УНН.

“8 жовтня Міністерство цифрової трансформації спільно з ОПОРОЮ презентувало новий освітній серіал “ТВК” на платформі Дія.Цифрова освіта. З відео можна дізнатись про обов’язки та відповідальність членів територіальних виборчих комісій”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серіал складається з 12 серій тривалістю 3-5 хвилин. В ньому взяли участь телеведуча, акторка, головна героїня телесеріалу “Школа” Яніна Андрєєва, голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, старший аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев і старша радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба.

Вказано, що під час презентації освітнього серіалу заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан запросила всіх, кому не байдужа доля країни, приєднатися до виборчого процесу та стати гарантом їх чесності.

“Саме ТВК забезпечують підготовку та проведення місцевих виборів. А щоб розібратися у повноваженнях ТВК, особливостях їх роботи, правах та обов’язках комісій Мінцифри разом з партнерами підготували освітній серіал, який вже сьогодні є доступним”, — сказала Валерія Іонан.

Зазначається, що новий освітній серіал вийшов за підтримки USAID в рамках проекту “Місцеве спостереження за політичними процесами в Україні”.

Нагадаємо, українцям зробили відеогід із заповнення бюлетеня на місцевих виборах.

Українські Національні Новини

Суспільство