v-ukrayini-viznachili-mekhanizm-pripinennya-trudovogo-dogovoru-u-razi-smerti-robotodavtsya

В Україні визначили механізм припинення трудового договору у разі смерті роботодавця

 • 163804 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив порядок припинення трудового договору у разі смерті роботодавця. Визначено детальну процедуру та алгоритм дій працівника. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram, пише УНН.

Цитата

«Затверджено Порядок припинення трудового договору у разі смерті роботодавця — фізичної особи або набрання законної сили рішенням суду про визнання такої фізичної особи безвісно відсутньою чи про оголошення її померлою. Визначено детальну процедуру та алгоритм дій працівника, який бажає припинити трудовий договір у зв’язку зі смертю роботодавця - фізичної особи або набрання законної сили рішенням суду про визнання такої фізичної особи безвісно відсутньою чи про оголошення її померлою», - повідомив Мельничук.

Деталі

За його словами, встановлено обов’язки та повноваження центрів зайнятості у разі подання працівником заяви про припинення трудового договору на підставі пункту 8-1 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю.

«Врегульовано особливості взаємодії центрів зайнятості з Пенсійним фондом та Державною податковою службою», - додав Мельничук.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила закон щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У ЄС заморозили 17,4 млрд євро російських активів

     • 126106 переглядiв